Home » Edelstenen

( een kleine greep uit mijn verzameling)

 

Edelstenen en mineralen zijn niet alleen mooi maar kunnen ook gedragen worden om klachten te verminderen. Ook horen bij ieder sterrenbeeld bepaalde stenen.
Hieronder zie je een overzicht van de sterrenbeelden met de daarbij behorende stenen.


Ram 21 maart- 21 april  Jaspis, Robijn, Hematiet 
Stier  21 april-21 mei      Rozenkwarts, Lapis-Lazuli, Bergkristal
Tweelingen  21 mei- 21 juni  Tijgeroog, Citrien, Malachiet
Kreeft  21 juni- 21 juli  Smaragd, Olivijn, Chrysopraas 
Leeuw  21 juli- 21 augustus  Bergkristal, Granaat, Heliotroop 
Maagd    21 augustus- 21 september  Carneool, Agaat, Jaspis 
Weegschaal  21 september- 21 oktober  Rode Jaspis, Turkoois, Rookkwarts 
Schorpioen  21 oktober- 21 november  Aquamarijn, Toermalijn, Topaas
Boogschutter  21 november- 21 december  Chalcedoon, Maansteen, Topaas 
Steenbok  21 december- 21 januari   Onyx, Granaat, Opaal
Waterman   21 januari- 21 februari  Amazoniet, Saffier, Malachiet 
Vissen  21 februari- 21 maart Amethist, Aquamarijn, Saffier Het dragen van een gezondheidssteentje
Belangrijk om te lezen: Het dragen van Edelstenen kan helpen maar het vervangt nooit medische behandeling! Raadpleeg daarom altijd een arts als je ziek bent. Stenen kunnen helpen om eventuele storingen te verminderen of om kwade energie weg te halen. Als je een steentje aanschaft moet je op je gevoel er een kiezen, kies dus dat steentje dat jij mooi vindt en bij je vind passen.
Draag het steentje aan een kettinkje of veter op de blote huid.
Als je een steen op het oog hebt is het goed om eerst te testen of hij ook bij je past. Ikzelf hecht echter niet zoveel waarde aan die test. Mijn gevoel zegt mij welke steen ik nodig heb en bij me past.De test
Houdt de steen in je linkerhand en hou die op je zonnevlecht . Leg je rechterhand op je linkerhand of op je derde oog (voorhoofdchakra.) Ontspan en sluit je ogen. Val je naar achteren dan is het de verkeerde steen;val je naar voren dan is het de goede.
Eerlijk gezegd doe ikzelf deze test nooit meer. Mijn gevoel zegt of hij bij me past.Reinigen en opladen
Nadat je een steen gekocht hebt moet de steen gereinigd worden. Het reinigen doe je door het steentje 24 uur in een glas water te leggen. Ook kun je hem reinigen door hem boven de rook van wierook te hangen, bv. salie.
Daarna moet je steen regelmatig opgeladen worden. Je ziet niet aan een steen dat hij opgeladen moet worden maar je kunt het wel het beste regelmatig doen. Ik doe dat als ik een steen een tijdje niet gedragen heb en als ik hem dagelijks draag zo ongeveer één keer per maand. Opladen doe je door hem een minuut onder de stromende kraan te houden zodat het weer zijn werk kan doen. ( niet iedere steen kan tegen water. Je kunt hem met volle maan op de vensterbank te leggen maar je kunt hem ook  een dag in de zon leggen (behalve Amethist en Rozenkwarts, want die kunnen verkleuren). Sommige stenen moet je juist met koud water opladen en sommigen met warm water zoals barnsteen. Aangezien ik Reiki beoefen laad ik hem ook op dmv. Reiki.
Als een steen bijna al zijn kleur heeft verloren of teveel barsten vertoont is het beter een nieuwe steen te dragen want dan is hij uitgewerkt. Je kunt de uitgewerkte steen begraven en zo weer teruggeven aan waar hij vandaan komt: aan Moeder Aarde. Verder geldt ook hier weer: "volg je intuïtie".
Het dragen van gezondheidsteentjes is geen garantie voor het herstellen van kwalen en ziektes maar je kunt het altijd proberen, het is niet duur en nog mooi om te dragen ook.
Vaak heeft edelsteentherapie een positief resultaat.

Nog een manier om een steen te reinigen en op te laden
Leg je steen 24 uur in een schaaltje met kleine hematietsteentjes en om op te laden 24 uur in een schaaltje met kleine bergkristalletjes. Je kunt deze steentjes soms per zakje kopen in een winkel of bestellen via internet.
Ik heb die van mij gekocht in een museum/winkel. De schaaltjes had ik al.

 

Copyright © 2000-2015 Nirvana-Spiritueel
All Rights Reserved. ®