Home » Engelen en Gidsen
Engelen

Veel mensen geloven in engelen en zien hen als boodschappers van vrede.
Een engel is een soort geest, een creatie, volgens sommigen, van God. Engelen hebben de opdracht om de mensen te helpen.  Zij geloven dat ze eruit zien als menselijke wezens zijn met vleugels.
Een engel is geen gids. Het verschil tussen engelen en gidsen is moeilijk te omschrijven maar er zijn theorieën waarin gezegd wordt dat een gids geïncarneerd is geweest, engelen zullen nooit incarneren. Men zegt dat een mens nooit een engel kan worden ook niet wanneer iemand sterft. Engelen zijn creaties van Goddelijke oorsprong en zijn dus speciaal geschapen om enkel te dienen als engel.
Voor sommige mensen is het dan ook heel aannemelijk dat deze hemelse geesten waken over ieder van ons gedurende ons leven. Deze engelen kunnen in diverse manifestaties tot ons komen, als personen, gevleugelde wezens, energieën van licht enz. Er zijn mensen die beweren een engel gezien te hebben terwijl anderen een "liefdevolle aanwezigheid voelen.
"Engelen begeleiden me op mijn levenspad"

Engelen om me heen


Ik voel me nooit eenzaam en alleen,
er zijn altijd engelen om me heen.
Ze geven me steun, goddelijke liefde en kracht,
zelfs op momenten als ik het niet verwacht.
Het leven bestaat uit vreugdevolle momenten,
helaas is ook verdriet niet te vermijden.
Een onzichtbare hand op mijn schouder,
helpt me bij het klimmen uit diepe dalen.
Engelen vergezellen me op mijn levensweg,
en ze zorgen ervoor dat ik niet zal verdwalen.

Maria ©2004

(Bovenstaand gedicht van mij heeft in de ParaVisie gestaan in oktober 2005)

~*~


Er zijn mensen die zeggen dat ze ooit een engel gezien hebben.
Ik heb er nog nooit een gezien, maar ik geloof wel in ze het is meer een gevoel,  een weten.


Mijn visie
Net  zoals ik God niet als een persoon zie maar als een energie die overal is, ervaar ik engelen ook als energie. Daarom hebben ze volgens mij dan ook geen geslacht. Ik vind afbeeldingen van engelen wel mooi behalve die hele "heilige",  biddende engelen.

De engel voor voel ik iets mee heb is aartsengel Michaël.  Aartsengel Michaël. Michaël wordt altijd afgebeeld met een zwaard in zijn hand. Dat zwaard staat symbool voor de strijd die hij voert, want Michaël vecht voor gerechtigheid.
Het is een vechter,hij straalt kracht uit en geeft ook mij kracht.
Michaël helpt me vaak door moeilijke periodes heen. Ook denk ik dat hij mijn beschermengel is. Ik voel dat gewoon.

Gidsen
Een gids is een ziel zonder lichaam. Een gids heeft ooit als mens geleefd en toen had een gids een lichaam. Een gids kent net als wij emoties en kan voelen en denken. Ieder mens heeft gidsen. Er zijn hoofdgidsen en hulpgidsen. Met je hoofdgids heb je lang geleden samen op aarde geleefd. Je hoofdgids had zijn lessen op aarde geleerd en hoefde niet meer terug om op aarde lessen te leren.
Hulpgidsen zijn overleden familieleden of goede vrienden, waar je een goede relatie mee hebt gehad, je hebt ze dus in dit leven gekend. Zij willen je nog een poosje begeleiden, Veel mensen voelen dat ook. Het is vaak ook zo dat de hulpgids nog het een en ander moet leren van het leven dat jij leidt en daarom moet "meekijken". Ergens diep van binnen, in je onderbewuste, kén je je gids. Een gids is geen engel. Engelen hebben namelijk nooit als mens op aarde geleefd en kennen dus geen 'aardse' ervaringen.

Opmerking
Waar je "God" leest kan je datgene lezen waar jij je het beste bij voelt bv. Universum, Bron, Allah, Jaweh, het Al, Hogere Macht, onvoorwaardelijk liefde, het Goddelijke, Godin Moeder enz.

Ikzelf geloof niet in een God als persoon. "God is alles en alles is God" God is voor mij de benaming voor AL wat is: het Universum, de Aarde en de natuur waar wij allen deel van uitmaken.
Ik ben dan ook niet Christelijk maar heb meer met natuurreligie en het Pantheïsme ( Alles is Goddelijk)Copyright © 2000-2015 Nirvana-Spiritueel
All Rights Reserved. ®