Home » Wie ben ik

Ik ben Maria, geboren in 1962. Ik ben getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen en woonachtig in Noord-Brabant. Ik ben een Ram met ascendant tweelingen. Volgens de Chinese astrologie ben ik geboren in het jaar van de tijger: 1962. Ik ben een natuurmens en heb een speciale liefde voor bomen, vooral beuken.
Even een greep uit mijn hobby's: Ik hou van Mandala en Zentangle tekenen en maak Encastic-Art schildereijtjes, het schrijven van gedichten en inspirerende teksten en van internetten waar ik mijn hobby's en interesses met plezier kan delen.
Mijn teken en schilderwerk kun je zien op Zielskunst

Ik ben niet gebonden aan een religie maar ben wel geïnteresseerd in mystiek, oude natuurreligie, Boeddhisme, oude kerken en abdijen, spirituele plekken, natuurvolkeren, sages, legendes, mythes, Ierland, Engeland en de natuur. Ik hou me al jaren bezig met spiritualiteit en het paranormale. Niet op een "zweverige" manier maar door met beide benen op de grond te blijven staan. Spiritualiteit is niet meer weg te denken uit mijn leven, het speelt een grote rol. Dit is deels ontstaan door mijn altijd al aanwezige interesse ( als kind al) en door mijn eigen ervaringen maar ook omdat ik anders tegen het leven aan ben gaan kijken nadat ik op 25-jarige leeftijd in het kraambed getroffen ben door een herseninfarct. Spiritualiteit heeft mij heel erg geholpen om verder te kunnen en het helpt me nog steeds. Het is een onderdeel van mijn leven geworden.

Verder beoefen ik Reiki volgens de stroming Usui Shiki Ryoho ( The Usui system of natural healing), waarvan ik in 2004 een cursus heb gevolgd voor de eerste graad en in 2007 voor de tweede graad. Ik werk ook met Kundalini Reiki waarin ik me Reiki-Master mag noemen, en Dolfijn-Reiki. Ik geef voornamelijk afstandsbehandelingen aan mens en dier. ( Zie in het menu over Reiki)

Ik mediteer ook graag om dát stukje rust in mezelf te vinden waar ik vaak behoefte aan heb in deze hectische wereld. Het spirituele en paranormale vind ik erg boeiend en ik ben ervan overtuigd dat er "Meer is tussen Hemel en Aarde" en dat ieder mens intuïtief is maar dat niet iedereen er evenveel voor openstaat. Ikzelf vind het erg fijn om me te ontwikkelen door veel te lezen over Aura's, Chakra's, Reiki, af en toe een cursus te volgen, met diverse inzichtskaarten bezig te zijn en gewoon te ervaren wat ik ervaar.

Om misverstanden te voorkomen: ik ben GEEN medium dat communiceert met overgegane zielen, ook kan ik geen toekomst voorspellen! Ik voel wel soms dingen aan en kan je een advies geven op spiritueel gebied en je een luisterend oor bieden als je daar behoefte aan hebt. Verder kan ik je via deze website het een en ander bieden. Kijk rustig rond en geniet vooral.


Spiritualiteit
Wat betekent spiritualiteit voor mij: Spiritualiteit betekent voor mij ZIJN.
Voor mij is spiritualiteit het bewust worden van alles om me heen en dat ik uit meer besta dan alleen een lichaam. Spiritualiteit is luisteren naar mijn gevoel, mijn intuïtie. Spiritualiteit is voor mij ook het leven zelf.Het proberen te accepteren zoals het gaat, dat alles mag zijn zoals het is en proberen niet te lang stil te blijven staan bij vervelende situaties maar ook leren loslaten wat soms erg moeilijk kan zijn. Genieten van de fijne dingen, mezelf niet alleen met aardse zaken bezig houden maar ook met dat wat meer is tussen hemel en aarde waar ik van overtuigd ben dat het er is.
Spiritualiteit is voor mij vooral de natuur, het aanraken van een boom, ik vind dat heerlijk, het mos,het opsnuiven van de lucht, luisteren naar de vogels: het beleven van de natuur.
Gewoon het leven en beleven van alles, het mogen leren, voelen en ervaren en nog steeds groeien.


Kunstwerken
Neem ook eens een kijkje op mijn andere site: Zielskunst waar ik mijn mandala's en meer kunstwerkjes  laat zien.

Mijn Spirituele activiteiten.
Mijn spirituele activiteiten vanuit huis bestaan uit.....

*Diverse kaartleggingen via email.
*Reiki afstandsbehandelingen en Dolfijn-Reiki inwijdingen.
*Het branden van een kaarsje op mijn website.
*Het bieden van een luisterend oor via email.

Neem voor meer info een kijkje op mijn andere website's
https://zielskunst.jouwweb.nl
https://gedachtendroom.blogspot.nl/
https://hartegroet.blogspot.nl/