Home » Reiki » Waarschuwingen


Hier volgen nog enkele waarschuwingen uit het boekje: "Het ABC van Reiki " abc.jpg
*Mag ik een getransplanteerde behandelen?
Nee, indien er sprake is van het slikken van anti-afstotingsmedicijnen (dat zijn medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken) is het niet verstandig om een getransplanteerde te behandelen.
Als je de transplantatie arts om een antwoord op deze vraag vraagt, zal hij zeggen dat alles wat WEERSTANDSVERHOGEND zou werken bij deze patiënten ten strengste VERBODEN is!
Deze patiënten krijgen namelijk, zolang ze het gedoneerde orgaan hebben, medicijnen die de weerstand onderdrukken (het immuunsysteem wordt dus kunstmatig zwak gehouden). Dat is nodig, omdat je anders het orgaan zo weer kwijt kunt raken. Een lichaam zal blijven vechten tegen deze indringer (nieuw orgaan), omdat het weefsel ervan niet past in het systeem. Het immuunsysteem zorgt ervoor, dat alles wat het lichaam als vreemd beschouwt, eruitgewerkt zal worden, zoals dat normaliter ook gelukkig bij een virus gebeurt! Het slikken van anti-afstotingsmedicijnen zorgt ervoor dat dit vechtmechanisme wordt afgeremd.
Door met Reiki energie op te nemen uit het energieveld, spoor je je energiesysteem eigenlijk aan tot genezen (heel worden) en daarmee je immuunsysteem tot vechten. Reiki en deze medicatie werken elkaar dan juist tegen. In dit geval moet je dus geen Reiki toepassen.


*Hoe zit het dan met mensen met een medisch hulpstuk in het lichaam?
Medische hulpstukken, zoals pinnen, klemmetjes, matjes, kunstheupen, enzovoort zijn zo gemaakt dat ze door het lichaam geaccepteerd worden. Dit is niet vergelijkbaar met levend vreemd weefsel waar het lichaam tegen gaat vechten, zoals bijvoorbeeld in het geval van een donororgaan (Zie de vraag hiervoor).
Het toepassen van Reiki is hierbij dan ook geen enkel probleem, tenzij er sprake is van het gebruik van hulpstukken, waarbij het slikken van medicijnen ter onderdrukking van het immuunsysteem noodzakelijk is om een eventuele afstoting te voorkomen.
Raadpleeg bij twijfel altijd de behandelend arts.

*Hoe zit het met mensen met een auto-immuunziekte?
Indien er sprake is van het gebruik van medicijnen ter onderdrukking van het immuunsysteem, is het beter om niet met Reiki te behandelen. Zie ook vraag 384. Ook hier probeert men met medicijnen het immuunsysteem te verzwakken en zal Reiki dit juist sterker maken, wat elkaar dus tegenwerkt. Bij de auto-immuunziektes waarbij deze middelen niet gebruikt worden, kan Reiki juist de extra energie geven om door te kunnen gaan en biedt het tevens ondersteuning bij het acceptatieproces van de ziekte. Ook kan energie een ondersteuning zijn bij de bijbehorende, sterk variërende klachten.

*Helpt Reiki bij botbreuken?
Allereerst dien je de breuk te laten zetten in het ziekenhuis. Reiki is ook hier geen vervanging voor reguliere hulp. Het direct toepassen van energie op de plaats van de breuk, kan ervoor zorgen dat de botten zich weer (te) snel hechten. Daarom kun je beter even wachten tot de breuk gezet is, om te voorkomen dat het bot niet opnieuw gebroken moet worden. Uiteraard kun je daarna veelvuldig met Reiki ondersteunen, want de energie gaat door alles heen, dus ook door tape of gips.

*Mag ik iemand met een pacemaker behandelen?
Een pacemaker kun je beter niet behandelen; deze zou van ritme kunnen veranderen. Het heeft ook geen enkel nut om dit apparaatje te behandelen. Uiteraard kun je de rest van het lichaam wel zonder problemen behandelen! Vraag aan diegene eventueel waar de pacemaker zit, om dat gebied over te kunnen slaan. Meestal zit het apparaatje onder de huid in de borst of onder het sleutelbeen. Vanuit de pacemaker loopt een draad naar het hart toe om impulsen af te geven. Ook met een pacemaker kun je rustig op cursus gaan. Geef echter wel aan waar precies de pacemaker zit, om te voorkomen dat andere cursisten of de leraar er alsnog de handen op leggen.

*Hoe zit het met een blindedarmontsteking?
Een blindedarmontsteking kun je beter niet met energie behandelen; deze zou kunnen doorbreken en daardoor een gevaarlijke buikvliesontsteking kunnen veroorzaken. Raadpleeg bij de geringste twijfel of er mogelijk sprake is van een blindedarmontsteking direct een arts.

*Kan ik iemand die aan kanker lijdt, behandelen?
Iemand met kanker heeft heel veel energie nodig om het gevecht tegen de kwaadaardige cellen te voeren. Reiki is daarbij een mooie ondersteuning. Uiteraard is reguliere hulp en medicatie van levensbelang. Reiki is geen wonderpilletje.
Waarschuwing:
Uiteraard is het verboden voor de Reiki behandelaar om kankerpatiënten te adviseren medicijnen niet in te nemen of reguliere hulp te weigeren, omdat je niet voor dokter mag spelen. Doe je dat toch, dan breng je een ander in levensgevaar.
(bron: www.het-abc-van-reiki.nl)


Copyright © 2000-2015 Nirvana-Spiritueel
All Rights Reserved. ®