Home » Tarot » Kleine Arcana
  

De Kleine Arcana

De kaarten van de Kleine Arcana behandelen meer de gebeurtenissen waar we dagelijks mee te maken kunnen krijgen. De betekenis van iedere kaart wordt een stukje verderop beschreven.
De kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten die allemaal voor de vier elementen staan:

1-Staven
De staven staan symbool voor het element vuur en hebben betrekking op beroepen, sociale relaties, drang, energie, actie, carrière, handel, groei, samenkomsten, belevenissen en initiatieven.

2-Bekers
De bokalen staan symbool voor het element water en duiden op hartzaken en zijn aandoeningen, het huwelijk, de scheiding, diepe gevoelens, liefde, minnaars en geluk. De bokalen spreken over ons gevoelsleven.

3-Zwaarden
De zwaarden staan symbool voor het element lucht en het zijn over het algemeen negatieve kaarten. Ze staan voor strijd, moeilijkheden, oordelen, processen, ziekten, sterfgevallen, verstand, conflicten, depressieve gedachten, concurrentie en vijanden. De zwaarden spreken over gedachten, over dat wat ons bezighoudt.

4-Pentagrammen
De pentagrammen worden ook wel pentakels genoemd en ze staan voor aarde maar soms ook voor lucht. Ze staan dus voor materiële en geestelijke zaken, zoals geld, geldzaken, financiën, resultaten en handel, maar ook geestelijke ontwikkelingen en geestelijke rijkdom


De Staven

*Staven Aas

Kernwoorden: Nieuw begin, originaliteit, creatieve blik, frisse start, avontuur

Je kunt de wereld zien als een uitdaging met nieuwe kansen en waarin je leuke ideeën kunt ontwikkelen. Je nieuwe plannen zitten al in je hoofd en je popelt om ze tot uitvoering te brengen. Durf je risico’s te nemen?

*Staven II
Kernwoorden: Prestatie, moed, wereldlijke verlangens, persoonlijke macht

Je hebt het gevoel dat je de wereld in je macht hebt.
Je hebt een aantal zaken in werking gezet maar bent nu op een rustpunt aangekomen.
Je zult geduldig af moeten wachten hoe het verder verloopt. Misschien ben je afhankelijk van anderen of is de tijd er nog niet rijp voor.

*Staven III
Kernwoorden: Vooruitziende blik, ontdekking, plannen uitvoeren

Deze kaart symboliseert dat je na een lange en vaak moeizame klim een hoger niveau hebt bereikt. Je voelt vaste grond onder je voeten en hebt een verblijdend uitzicht op je toekomst. Vertel anderen over je ideeën, hou ze niet voor jezelf. Je wilt graag een enthousiaste indruk maken. Tijd dus om naar buiten te treden met je plannen. Wie weet komt van het een het ander.

*Staven IV
Kernwoorden:Viering, vreugde, spontaniteit, vrijheid

Je ontmoet gelijkgestemde mensen en je voelt je opgenomen in hun groep. Je vind het prettig om samen met hen ervaringen uit te wisselen. Jullie zitten op dezelfde golflengte en dat stimuleert je. Lach wat meer, raak betrokken bij sociale activiteiten, toon je luchtige charisma. De kaart geeft aan dat je je nu kunt bevrijden van omstandigheden die niet bij je passen.

*Staven V
Kernwoorden: Competitie, rivaliteit, kleine terugvallen, onenigheid
Staven vijf toont aan dat er een worsteling gaande is maar dat het lastig is aan te geven wie als winnaar uit de bus zal komen. Het lijkt alsof alles je een beetje tegen zit. Misschien doe je te hard je best. Uiteindelijk kun je een lang gekoesterde wens waar gaan maken. Toch voel je nu het zover is twijfels of je het wel kunt. Je denkt er zelfs over om je terug te trekken. Probeer deze faalangst de baas te blijven.

*Staven VI
Kernwoorden: Trots, overwinning, beloning, prestatie.
Je hebt een zware klus geklaard. Je bent trots op jezelf en je hebt genoeg zelfvertrouwen. Je straalt kracht uit. Zorg wel dat je niet doorslaat naar grootheidswaanzin. Blijf bescheiden en geniet van je triomf.

*Staven VII
Kernwoorden: Trotsering, doel, voordeel doen
Je hebt de kans om iets te doen wat je al een tijd graag wilde doen maar je twijfelt nu of je dat wel echt wil. Je twijfels zijn en soort plankenkoorts, Gewoon doen!


*Staven VIII
Kernwoorden: Vooruitsnellen,actie, nieuws, opties

De kaart geeft aan dat het tijd is om uw prioriteiten te bepalen omdat alles open is of om duidelijk te maken wat je intenties zijn. Je moet voortmaken, niet aarzelen, dan zal alles gaan zoals je dat wilt. Stel je open voor de informatie, ideeën en impulsen die op je afkomen uit je omgeving. Het zou wel eens nuttig kunnen zijn voor je. Volg je intuïtie en bekijk alles goed maar aarzel niet.

*Staven IX
Kernwoorden:Voorbereid zijn, klaar voor de start, defensief, kracht, bewustzijn

Staven Negen betekent koppigheid en verzet tegenover een situatie of ervaring waardoor we ons bedreigd voelen. Maar vaak hebben we meer last van pijnlijke herinneringen die door deze gebeurtenis worden opgeroepen, dan dat er sprake is van een daadwerkelijke bedreiging.
De tijd is rijp om verder te gaan

*Staven X
Kernwoorden: Zware last, overbelast, worsteling naar boven

Eigenlijk ben je nu toch wel toe om uit je plannen datgene te pikken wat jou een zinvol gevoel geeft.
Maar het is nog niet zover en soms heb je het gevoel dat je gebukt gaat onder ballast die je liever kwijt dan rijk bent.  Misschien moet je meer tijd aan jezelf besteden en je persoonlijke reis

*Page van de Staven
Kernwoorden: boodschapper, nieuw inzicht, frisse ideeën, vertrouwen

Page wordt ook wel Schildknaap genoemd. Alle Pages symboliseren kansen die ons pad kruisen.Deze Page is aan vuur gerelateerd en betreft daarom een meeslepende impuls of dito voorstel. Deze kaart beschrijft iets wat om moed en durf vraagt en de alledaagse sleur kan doorbreken. Verken je ideeën en kijk wat eruit rolt, misschien wel datgene waar je naar zoekt. Als het om een relatiekwestie gaat krijg je nieuwe inzichten in hoe je de relatie levendig kunt houden Een nieuw persoon of een spannende aanbieding kan  je leven binnenkomen waardoor je misschien afgeleid kunt raken van huidige projecten. Zorg dat je die projecten wel afmaakt

*Ridder van de Staven
Kernwoorden: Onstuimig, gewaagd, ongeduldig, gepassioneerd

Een tijd van actie en verfrissende ideeën breekt aan. Je barst van de energie en je bent enthousiast.
Maar er is ook ongeduld, impulsiviteit en je kunt soms wat overdrijven. Je wilt  alles, en wel nu meteen.

*Koningin van de Staven
Kernwoorden: Magnetisch, aantrekkelijk, vrouwelijke leider, seksuele vruchtbaarheid, optimisme, zelfverzekerdheid en vrolijk

Je wordt ervan bewust dat je populair bent. Je kunt op een intelligente manier met ingewikkelde situaties omgaan.  Je straalt levendigheid en kracht uit, je weet wat je wilt. Je zelfverzekerdheid laat je bijna vergeten dat je ook een zwakke kant hebt.

  

*Koning van de Staven
Kernwoorden: Krachtig, rechtdoorzee, inspirerend, vitaal, dramatisch.

Je straalt kracht, vitaliteit en zelfvertrouwen uit. Je kunt nu een goede indruk maken op iedereen.  
Je bent bereid om risico te nemen dat gebaseerd is op je inzicht. Je bent zelfverzekerd en staat graag in het middelpunt van de belangstelling.

  


 

De Bekers

*Aas van bekers

Kernwoorden: Liefde, diepere gevoelens, nieuwe romance, intimiteit
Je merkt dat je tot over je oren verliefd wordt op iets of iemand. Je kunt net zo goed verliefd worden op het idee als op een persoon.Je sombere stemming zal verdwijnen. Je ziet alles veel rooskleuriger dan voorheen. Het leven lacht je toe en jij voelt je vrolijk en blij.

*Bekers II

Kernwoorden: Relatie, connectie, partnerschap, aantrekkingskracht.

Kelken Twee staat voor een sympathieke, liefdevolle ontmoeting. Ook kan deze kaart staan voor spontane tegemoetkomendheid. In je omgeving merkt men op dat jij je goed voelt en dat je er goed uit ziet. Alles lijkt in balans. Eerdere blokkades worden door een vriendelijk genezingsproces uit de weg geruimd. Bij deze kaart staan relaties centraal: twee geliefden staan tegenover elkaar, geven elkaar een beker, delen hun gevoels en benaderen elkaar om een verbond aan te gaan. De is de kaart voor de toekomst als u op zoek bent naar liefde of net iemand heeft ontmoet. Heb je al een relatie dan wijst hij op een harmonische toestand  nu of in de toekomst. U zult daarvoor wel elkaar moeten accepteren en de ander geen verwachtingen opleggen.

*Bekers III
Kernwoorden: Vriendschap, viering, teamgeest, enthousiasme

Deze kaart staat voor de mogelijkheid om je gevoelens te verbreden, vreugde en geluk met anderen delen. Contact maken met groepen mensen die je het gevoel van geluk zullen vergroten.In de relatie is het tijd voor persoonlijke groei en nieuwe plannen maken. Je gelooft in het goede van de mens. Je bent positief en dat werkt aanstekelijk.
Samen met anderen kun je genieten van de mooie dingen in het leven.
Je hebt iets bereikt waardoor je een voldaan gevoel krijgt.

*Bekers IV
Kernwoorden: Twijfel, aarzeling, intro-spectie
Ergens voel je je dubbel: je verstand zegt wat je zou moeten doen maar aan de andere kant zegt je gevoel dat je het niet moet doen.
Breng je verstand en gevoel eerst in balans voordat je tot actie overgaat.

*Bekers V
Kernwoorden: Verlies, teleurstelling,emotionele verwarring, spijt

Bekers Vijf is de kaart van het verdriet. Van pijn en droefenis, en ze geeft aan dat iets wat lange tijd veel voor je betekende kapot is. Je hebt ergens spijt van en zult iets los moeten laten.
Maar met deze kaart ben je niet aan jezelf overgelaten, er is ook troost in je omgeving.

 

*Bekers VI
Kernwoorden:Onschuld, nostalgie,speelsheid, jeugd.

Je gaat er van uit dat alles wel ergens goed voor is en je vertrouwt erop dat na regen zonneschijn komt.
Bekers zes suggereert nostalgische momenten, goede speelse momenten dat vaak verloren is gegaan op de weg naar volwassenheid. Geniet van je speelse gevoel en laat deze kaart je herinneren aan relaties die je leven hebben verrijkt en die pijnlijk waren. Het is tijd om eventuele onopgeloste zaken opzij te schuiven en vervulling en een ware uitwisseling van liefde te verwelkomen in je leven.

*Bekers VII
Kernwoorden: Ijdele hoop,zelfingenomenheid, te veel keuzes

Je komt erachter dat een aantal zaken die misschien vroeger belangrijk voor je waren niet de moeite waard zijn. Het blijken slechts illusies te zijn. Maar je zoektocht naar je ware ideaal laat je door niemand weerhouden.

*Bekers VIII
Kernwoorden: Van richting veranderen, verdergaan
Je zit in een sombere periode en je stemming is wat zwaarmoedig. Probeer erachter te komen waarom je je zo voelt. Het kan betekenen dat je gaat vertrekken uit een omgeving waarin je gewend was en je afscheid moet nemen van mensen en dingen die je na aan het hart liggen. Probeer er iets aan te doen en zorg er voor dat je niet in zelfmedelijden zwelgt. Daar heb je alleen jezelf mee.

*Bekers IX
Kernwoorden: Vervulling van dromen, emotionele bevrediging, sensualiteit, genot.

Dit is een wenskaart, je wens zal in vervulling gaan. Zorg echter dat je de verantwoordelijkheid draagt voor deze wens en weet wat je echt wilt. We denken vaak dat we iets of iemand willen en krijgen daar later spijt van. Je bent je ervan bewust dat je alles goed voor elkaar hebt. Je geniet van datgene wat je bereikt hebt. Zorg ervoor dat je niet zo opgaat in je eigen succes dat je je voor andere afsluit of anderen jaloers maakt. Jaloezie leidt tot haat, verstoorde liefdesverhoudingen en emotionele manipulatie.

*Bekers X
Kernwoorden: Familiegeluk, vreugde, vrede,belofte van meer, veilige haven.
Je komt op het moment dat je weet wat jouw ideaal is. De wetenschap dat je weet wat je graag wilt en kunt doen geeft je een fijn gevoel. De energiestroom is positief, en dat zul je uitstralen naar je omgeving. De vreugde die je zoekt is binnen handbereik.

*Page van de Bekers
Kernwoorden: Sensitiviteit, intimiteit, romantische gevoelens

Je gaat je gevoelens en emoties verkennen. Een mooie kans zal zich voor kunnen doen en je zult nieuwe mensen ontmoeten. Deze kaart kan ook wijzen op een nieuwe geliefde in je leven. Deze persoon kan echter gevoelig zijn voor zijn eigen behoeften en verlangens en de ander vergeten. Pas dus op.

  

*Ridder van de Bekers
Kernwoorden: Idealisering, gevoeligheid op emotioneel vlak, verliefd op de liefde, temperamentvol
.
Deze kaart verschijnt vaak als we niet eerlijk zijn over onze gevoelens. Positief is echter dat deze kaart voor het NU of de toekomst staat voor een fantastische minnaar vol emoties, charme en verlangen om het de ander naar de zin te maken.Bekers Ridder staat voor een liefdevolle en vredige sfeer en voor een goed humeur. De kaart representeert harmonieuze overeenstemming, romantische dromen en de stemming waarin we verliefd kunnen zijn. Ga na wat je wensen en verlangens zijn. Gebruik je energie om datgene te doen wat je eigenlijk graag wilt.

*Koningin van de Bekers.
Kernwoorden: Empathie, zachtaardig, emotionele bewustzijn, compassie

Zij is het symbool van helpende en genezende krachten. Je beschikt over de nodige bronnen om begrijpen hoe anderen zich voelen.
Wel kan het zijn dat je te emotioneel betrokken bent bij iemand.
Je wordt je bewust van je eigen gevoelens en je zult jezelf beter leren kennen.

*Koning van de Bekers
Kernwoorden: Stabiliteit, wijsheid, diplomatie, vrijgevigheid, steun
Je weet wat je wilt en hebt je idealen voor ogen. Voor je omgeving kom je krachtig over en je trekt bewonderaars aan .  Je handelingen komen voort vanuit een beheerste emotie in plaats van instinct.
Je blijft kalm als iedereen om je heen in paniek raakt. Het is tijd om je open te stellen en je te concentreren op echt wijsheid, die voortkomt uit acceptatie en bewustzijn van je krachten en zwakheden en het vermogen ermee te kunnen werken.

  


 

De Zwaarden

Aas van de Zwaarden
Kernwoorden: Helderheid, waarheid, objectiviteit, eerlijkheid, rechtvaardigheid

Zwaarden Aas laat(net als elke andere Aas) potentie zien, iets dat we in ons hebben. Deze kaart correspondeert met onze hogere rede, ons onderscheidingsvermogen die tot helderheid leidt. Het gaat erom een probleem in alle facetten te doorgronden zonder het geheel uit het oog te verliezen. Het is tijd om de stand van zaken op te maken. Je wilt weten waar je aan toe bent. Je analyseert je situatie.

*Zwaarden II
Kernwoorden:Ontkenning, geblokkeerde gevoelens, onderdrukte emoties

Je bent geneigd je gevoelens te ontkennen of weg te stoppen.  Ben je bang om iemand te kwetsen, misschien wel jezelf?  Stel je wat meer open, laat je masker vallen en wees niet bang voor de waarheid.   

  

*Zwaarden III
Kernwoorden: Verwonden, ongeloof, afwijzen

Je verkeert in situaties waarin twijfels de kop opsteken. Wees assertief en laat horen wat je wilt en voelt Deze kaart kan wijzen op liefdesverdriet of dat je je in de steek gelaten voelt. Het voelt alsof jij de enige bent die dit overkomt. Praat met anderen zodat je jezelf en anderen beter leert begrijpen. Probeer je te ontspannen en het wat rustiger aan te doen

*Zwaarden IV
Kernwoorden: Berusting, tijdelijke terugtrekking, wapenstilstand, innerlijke spoken uit het verleden.

Gebeurtenissen uit het verleden houden je tegen om verder te gaan.Een confrontatie met anderen is op dit moment niet gepast. Doe een stap terug  en neem de tijd om over de gebeurtenissen na te denken.Je hebt hard gewerkt en nu ben je aan rust toe. Neem deze waarschuwing serieus en doe het kalmer aan.

*Zwaarden V
Kernwoorden: Verovering,  nederlaag, onterechte overwinning, beperking accepteren, conflicterende belangen

Zwaarden Vijf symboliseert op de spits gedreven conflicten, akelige ruzies en vernederingen. Of de hatelijkheden nu van ons uitgaan of ons worden aangedaan, de winnaar beleeft weinig plezier aan de overwinning. Situaties uit het verleden duiken weer op. Het kunnen minder leuke dingen zijn. Probeer je ervan te bevrijden want zoals het nu is blokkeren ze je en dat vreet energie. Het wordt tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten. Als toekomstkaart betekent zwaarden vijf dat je met vijandigheid te maken kunt krijgen, dat je moet accepteren dat anderen ook grenzen en beperkingen hebben.

*Zwaarden VI
Kernwoorden: Nieuw perspectief,herstel, reizen

Neem afstand van de drukte zodat je weer overzicht en nieuwe inzichten krijgt. Misschien is het tijd om iets nieuws te beginnen.

*Zwaarden VII
Kernwoorden: Oneerlijkheid,uitvlucht, heimelijkheid, teleurstelling

Je zit in een situatie waarin je ofwel op eieren moet lopen of je bent wantrouwend.
Je komt hierdoor langzaam vooruit maar bedenk dat je met twee passen vooruit, één achteruit toch nog vooruit gaat.
Loop niet weg voor de waarheid en durf je verantwoordelijkheid te nemen

*Zwaarden VIII
Kernwoorden: Beperking, zelfsabotage, isolement, kwetsbaarheid
Je bent lang sterk geweest maar nu is dat voorbij, je hoeft niet meer sterk te zijn. Geef jezelf de ruimte om je batterijen weer op te laden.
Je hebt met emoties te maken. Het kan verdriet zijn of teleurstelling, boosheid enz. Laat ze naar buiten komen. Laat je emoties de vrije loop.
Je hebt het gevoel vast te zitten in een bepaalde situatie.
Je voelt je daardoor machteloos en plaatst jezelf in een slachtofferrol.
 

   

*Zwaarden IX
Kernwoorden: Schuld, zorgen, overdonderd door gevoelens

Dit is een van de meest negatieve zwaardenkaarten maar hij draagt een positieve boodschap met zich mee. Zwaarden Negen toont meestal slapeloze nachten en geeft een toestand van bezorgdheid en terneergeslagenheid weer. Dat kan door een slecht geweten komen, maar ook door ziekte of een pijnlijk verlies. Je voelt je teneergeslagen en bezorgd. 
Deze kaart geeft an dat je voelt dat je iets mist. Zwaarden negen dwingt je om uit te zoeken wat dat is. Centreer je weer op eigen doelen. Een kleine verandering kan al een groot verschil maken.

*Zwaarden X
Kernwoorden: Verlichting, keerpunt, martelaarschap

Deze kaart kan een alarmerende kaart zijn maar is niet altijd zo slecht als hij eruitziet..
Zwaarden Tien staat net als De Dood voor einde en afscheid
en begin van iets nieuws . Voordat je aan iets nieuws kunt beginnen zul je jezelf los moeten maken van oude gedragspatrronen.
Je weet zelf goed achter welke dingen je een punt moet zetten. Hak de knoop door en geef jezelf een nieuwe kans.

*Page van de Zwaarden
Kernwoorden: Alertheid,klaar voor actie,logica en rede, mentale handigheid

Page wordt ook wel Schildknaap genoemd. Alle Pages symboliseren kansen die ons pad kruisen. Je bent klaar voor de uitdagingen die op je pad komen.
Deze kaart staat voor een kans of gelegenheid die ons wordt geboden, voor een impuls van buitenaf. Soms kan dat een verhelderende impuls zijn, maar meestal betreft het een conflict of een strijd. De Page kun je hier zien als waarschuwing om dingen niet onnodig te laten escaleren. Je wilt  weten waar je aan toe bent. Je kijkt rustig de kat uit de boom en laat niet het achterste van je tong zien.

*Ridder van de Zwaarden
Kernwoorden: Zelfverzekerd, oprecht, onstuimig, krachtig, ongeduldig en nors

Het initiatief is aan jouw kant. Hou je niet in en kom voor jezelf op.  Wees zelfverzekerder.Zwaarden Ridder kan voor een sfeer van onenigheid zorgen, maar de daarop volgende afkoeling kan ons helderheid verschaffen.Een vriend of nieuwe liefde kan tactloos zijn en recht op zijn/haar doel afgaan.

*Koningin van de Zwaarden
Kernwoorden: No-nonsense, scherpzinnig, direct, realisctisch, bescheiden, rechtdoorzee.
Deze kaart staat symbool om met ons verstand problemen op te lossen en zo tot hogere inzichten te kunnen komen. Het geeft een goed gevoel om te ontdekken dat je op een intelligente manier dingen op kunt  lossen.

*Koning van de Zwaarden
Kernwoorden: Helder, direct, rechtvaardig, assertief, analystisch

Zwaarden Koning staat voor de slimme verstandige manier van aanpak. Daardoor ben je in staat om je zaakjes op een handige manier op te lossen.
In een relatie kan deze kaart echter ook wijzen op bindingsangst.  

De Pentakels

*Aas van de Pentakels
Kernwoorden: Voor wat hoort wat, voorspoed, overdaad, realisme

Deze kaart is een gelukskaart maar je moet er wel oog voor hebben. Het gaat erom dat je in jezelf of in je omstandigheden een kans te ontdekken, die tot goede, tastbare resultaten zal leiden. Deze kaart laat een nieuw begin zien, niet in je hoofd maar in werkelijkheid . Heb vertrouwen in de situatie.

*Pentakels II
Kernwoorden: Balancerend, behendigheid, flexibiliteit, alle ballen in de lucht houden

Deze kaart zegt dat dat hindernissen of problemen alleen overwonnen kunnen worden als u bereid bent alle opties open te houden. Maak plezier, lach tegen het leven en ga op zoek naar nieuwe manieren om met oude situatie’s om te gaan.

*Pentakels III
Kernwoorden: Vaardigheid, coöperatie, teamwork, planning

Het is tijd om je talenten naar buiten te laten komen. Deze kaart staat voor grote successen die voortkomen uit planning en teamwork. Deze kaart kan echter ook aangeven dat je actie moet ondernemen om betrokken te worden bij een project waarvoor je veel passie voelt en je veel kunt betekenen.
Laat zien wat je waard bent, dit is je kans. Laat dus zien wat je kunt.
Misschien heb je al een beproeving met succes doorstaan?

*Pentakels IV
Kernwoorden: Gemeen, bezitterig, controlefreak, eigenwijs, stilstaandJe wilt graag zekerheid. Voor jou is veiligheid en zekerheid het belangrijkste.
Pas op dat het geen obsessie wordt.
Kijk goed uit voor controlekwesties in je relaties en je moet leren dat bezitterigheid geworteld is in angst en in emotionele onzekerheid.

*Pentakels V
Kernwoorden: Gemis, slachtoffermentaliteit, tegenspoed, afwijzing

Er  is altijd een gevoel van gemis als je pentakels vijf trekt. Het kan aanvoelen als gemis aan materiële zekerheid, maar meestal is er iets fundamentelers aan de hand.
Je zult je zekerheden een beetje los moeten laten om jezelf te bevrijden van wat je tegenhoudt in je ontwikkeling. Richt je op nieuwe uitdagingen en leer eens te delen met anderen. Gedeelde smart is halve smart.

*Pentakels VI
Kernwoorden: Vrijgevigheid, bereidheid, cadeaus, weloverwogen

Pentagrammen Zes staat voor alle eigenschappen die hulpvaardigheid, grootmoedigheid en tolerantie uitdrukken. De kaart kan betekenen dat wij zelf deze eigenschappen bezitten, maar ook dat ons begrip en behulpzame steun ten deel zal vallen. Laat horen wat je wilt.Je komt erachter dat je er niet alleen voor staat. Je krijgt hulp van anderen waardoor je weer gestimuleerd wordt om door te gaan. 

  

*Pentakels VII
Kernwoorden: Evaluatie, noeste arbeid, beoordeling.

Je hebt het druk met je werkzaamheden maar eigenlijk heb je helemaal geen zin om iets te doen en zit je jezelf maar in de weg. Als je toegeeft aan je luiheid voel je je schuldig en daar baal je weer van. Je zult een keuze moeten maken: Werk of hard en heb daar vrede mee of doe niets en geniet daar dan van.  Misschien is het tijd om een pauze in te lassen.

*Pentakels VIII
Kernwoorden: Vakbekwaamheid, toewijding, discipline, kennis

Pentakels Acht weerspiegelt het begin van iets dat grote vooruitzichten heeft. Deze kaart is het symbool van de leerling die met een tijdrovende taak begint. Ook symboliseert ze dat we goed gemotiveerd zijn en er plezier in hebben.

*Pentakels IX
Kernwoorden: Prestatie,verfijning,onafhankelijkheid

Alles loopt op rolletjes, de zaken gaan goed en jij mag uitrusten. Misschien zit er wel een vakantie in. Er staan leuke dingen te gebeuren. Een buitenkansje, een lot uit de loterij, maar kan ook op innerlijke verrijking duiden. Laat uw innerlijke rijkdom stralen, en uit ze in de grote en de kleine dingen van het leven.

*Pentakels X
Kernwoorden: Het goede leven, rijkdom,zekerheid, traditionele waarden en normen

Je hebt een goede positie bereikt en de mensen in je omgeving weten wat je waard bent.
Je bent succesvol en je wordt gewaardeerd en daarvan kun je genieten. Niets houdt je tegen om nieuwe plannen te maken.

*Pentakels Schildknaap
Kernwoorden: Praktische benadering, realistische doelen, geconcentreerde inspanning, concentratie en vooruitgang, nieuwe projecten
Nieuwe kansen zullen weer op je pad komen. Je krijgt een degelijk haalbaar voorstel. Het wordt tijd om praktisch te worden of vooruitgang te boeken bij een nieuw project.
Je doelen en interesses krijgen de overhand, zorg dat je het oog niet verliest voor de behoeften van anderen.

*Ridder van de Pentakels
Kernwoorden: Hard werken, verantwoordelijk, vasthoudend, realistisch
Je zult weer aan het werk moeten en dat vindt je prima. Je kunt op een rustig tempo bergen werk verzetten. Zorg dat je geen kansen voorbij laat gaan omdat je bang bent voor verandering.
Omarm die kansen.

*Koningin van de Pentakels
Kernwoorden: Afhankelijk, zorgzaam, hartelijk, zinnestrelend, genereus, moeder aarde

Je beseft dat de kleine zegeningen in je omgeving heel belangrijk zijn. Je wordt je bewuster van de mooie dingen waar je tot nu toe nog niet echt bewust van was. Je geniet meer van alles.
Je hebt een realistische kijk op het leven. De energie die deze kaart symboliseert komt via iemand anders in je leven – misschien een nieuw gezicht in een sociale groep, een familielid, een nieuwe partner.

*Koning van de Pentakels
Kernwoorden: Betrouwbaar, gewiekst, materialistisch, ondernemend, ondersteunend

Deze kaart representeert onze werkelijkheidszin en ons verlangen naar duurzaamheid.Je weet wat je waard bent. Je zult je niet gauw verbinden met iets waar jij geen kennis van hebt.
Je weet hoe je dingen voor elkaar moet krijgen, geniet van wat je doet en voel je niet schuldig om je prestaties. Met deze kaart heb je de energie, het vertrouwen en het charisma om elke situatie aan te kunnen.


(Deze tekst is samengesteld uit diverse bronnen oa: Tarotboeken en site's.)